21 kesä 2017

Antroposeeni on nyt julkaistu!

Ihan ensimmäiseksi tärkeä ohje: Kun olet ladannut

21 kesä 2017

Ihan ensimmäiseksi tärkeä ohje:

Kun olet ladannut Antroposeeni-sovelluksen ja käynnistänyt sen täällä saat varsin pian ohjeen ensimmäisestä Arilyn-targetista eli kohteesta, joka sinun pitää löytää päästäksesi pelissä eteenpäin. Aivan ensimmäinen ohjekuva on virheellinen, mutta tässä vinkki oikean kohteen löytämiseksi: etsi sininen postilaatikko.
Niin, ja peliä pelataksesi sinun täytyy asentaa puhelimeesi myös ilmainen Arilyn-sovellus!

Ja sama englanniksi:

When you have downloaded the Antroposeeni app and launched in this location you will quite soon get the first visual hint of an Arilyn target. The very first hint is not quite right, but here’s additional information to proceed in the game: find the blue mailbox.
And oh yeah, in order to successfully play the game you will also need Arilyn installed.

Ja sitten varsinaiseen asiaan, mutta vain suomeksi:

Kuten näette, Antroposeeni on nyt julkaistu ja on vapaasti ladattavissa! Sovellus on ollut valmis jo jonkin aikaa ja nykyinen versio on ollut App Storessa jo helmikuusta asti. Asian julkistaminen on vain venynyt muiden kiireiden takia ja halusimme myös antaa yhteisörahoituskampanjaamme osallistuneille mahdollisuuden tutustua Antroposeeniin ennen muita. Vähältä piti ettei julkaisu venynyt vielä tästäkin, koska aivan viime hetkillä huomasimme ongelman (jonka voi onneksi näppärästi kiertää seuraamalla yllä olevia ohjeita). Kesäpäivänseisaus oli päätetty jo aiemmin julkaisun ajankohdaksi, eikä siitä haluttu enää lipsua. Virhe korjataan aikanaan, mutta tähän hetkeen mennessä se ollut mahdollista. Virhe johtuu yksinkertaisesti siitä, että Arilyn-targetina käyttämämme postilaatikon tyhjennysajat olivat ehtineet vaihtua viime talven jälkeen. Sinänsä sopivaa, että muutos todellisuudessa vaikuttaa digitaaliseen maailmaan. Viime aikoina se on ollut yleensä enemmän toisin päin…

Matka tähän pisteeseen on ollut pitkä ja siihen on kuulunut monia sivupolkujakin. En aio raskauttaa tätä postausta yksityiskohtaisemmilla selityksillä kaikesta matkan varrella koetusta, mutta pari yksityiskohtaa voisin silti mainita:

a)
Toisin kuin monissa muissa projekteissa, tässä ylivoimaisesti kaikkein pisin työvaihe oli viimeistely. Siihen meni lähes vuosi. Sovellus oli periaatteessa julkaistavissa jo viime elokuussa, mutta teimme ensimmäisten läpikävelyiden jälkeen muutoksia audio- ja videomateriaaliin ja suuri osa teksteistäkin meni uusiksi. Jokaisen muutoksen jälkeen täytyi odottaa, kunnes ne saataisiin vaihdettua sovellukseen ja sen jälkeen käydä kävelemässä koko reitti läpi, tehdä muistiinpanot ja sen jälkeen tehdä uudet muutokset ja muokkaukset. Koska kukaan meistä ei tee tätä päätyökseen (vielä!), jokaiseen muokkauskierrokseen meni nopeimmillaankin 3-4 viikkoa.

b)
Etsin julkaisua edeltävällä viikolla koneeltani erinäisiä asioita ja huomasin, että ensimmäiset Antroposeeniin liittyvät muistiinpanot ja tiedostot ovat alkuvuodelta 2013. Siitä vähän yli kahden vuoden päästä – keväällä 2015 – koossa oli työryhmä, jonkinlainen rahoitus sekä alustava suunnitelma, jolla jutun varsinaista tuotantoa päästiin aloittamaan. Siinä vaiheessa alkoi hiljalleen hahmottua, miten haastavasta (= lähes mahdottomasta) projektista tässä on kysymys. Samalla vahvistui ajatus siitä, että Antroposeeni on pitkäaikaisempi ja muodoltaan erilainen kuin mikään muu sitä edeltänyt teos. Sovellus on tärkeä osa sitä, mutta vain osa. Kaikki viestintä somessa ja perinteisessä mediassa, tilateokset, taide-esineet, valokuvat ja videot, Keiko Kinositan some-tilit, kaikki tämä on osa samaa toden ja kuvitelman verkostoa, jolla ei ole selkeää alku- tai päätepistettä, keskeismetaforaa tai tyhjentävästi ilmaistua aihetta. Tämä saattaa tehdä siitä monille vaikeaselkoista ja käsittämätöntä, mutta sama selittämättömyys on toisaalta pitänyt työryhmän hyppysissään nämä kuluneet vuodet. Ja nyt, vielä yhden vähän päälle kahden vuoden aikahypyn jälkeen, sovelluksen ensimmäinen versio on vapaasti ladattavissa.

Antroposeenin toisen osan suunnittelu on jo käynnissä ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, se julkaistaan suurin piirtein kesällä tai alkusyksystä 2019. Mutta tämä on ulkona nyt, teidän koettavaksenne!

Arvostamme erittäin paljon kaikkea palautetta kokemuksesta, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.